Belföld

Sikkasztás miatt nyomoznak a sárpilisi önkormányzatnál

Két embert, köztük a volt polgármestert gyanúsítják a bűncselekményekkel, többek között fiktív számlák kiállításával.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt folytat nyomozást a hétszáz lakosú településen. A főkapitányság két embert gyanúsít a bűncselekményekkel, többek között fiktív számlák kiállításával – mondta Farkas Kinga, a TMRFK sajtóreferense pénteken az MTI-nek.

Figler János (Fidesz-KDNP), a 700 lakosú település polgármestere azt közölte: az ügyben a község korábbi, független polgármesterét, Hegedűs Jánost gyanúsítják sikkasztással.

A jelenlegi faluvezető elmondta: megválasztása után, 2010. novemberben tett feljelentést a helyi képviselő-testület, miután öt évre visszamenőleg áttekintették az önkormányzat könyvelését. Olyan számlák kerültek elő, amelyek mögött nem volt teljesítés, több számlát pedig a korábbi polgármester állított ki vállalkozóként a települési, illetve a cigány kisebbségi önkormányzat számára rendezvényszervezésről, hangosításról 350-600 ezer forint értékben. Közlése szerint eltűnt több, önkormányzati tulajdonú hangtechnikai berendezés is, ezeket a volt polgármester lakásán foglalták le. Figler János szerint 5-6 millió forintos kár érte az önkormányzatot.

Az MTI megkereste Hegedűs Jánost, de ő az eljárás befejezéséig nem kíván nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik