Belföld

Feloszlatta önmagát Jászladány képviselő-testülete

A képviselők első körben egy személyi kérdésről szóló napirend kapcsán vetették fel az önfeloszlatás lehetőségét.

Augusztus 25-i döntését megerősítve, ezúttal nyilvános ülésen is saját feloszlatása mellett foglalt állást Jászladány képviselő-testülete csütörtökön este, a nagyközség művelődési házának érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt nagytermében.

Az eseményre azt követően került sor, hogy törvényes jogaival élve Jászladány polgármestere újratárgyaltatta a képviselő-testülettel az augusztus 25-ei ülésen egyszer már megvitatott, és az önkormányzat önfeloszlatásával végződött napirendi pontot.

A jászladányi képviselők akkor egy személyi kérdésről szóló napirend kapcsán vetették fel az önfeloszlatás lehetőségét, és a 9 tagú testület 5-4 arányban hozott erről többségi határozatot. A döntést többek között a polgármesterrel való együttműködés ellehetetlenülésével, a vezető ellen folyamatban lévő büntetőeljárással, valamint számos neki tulajdonított helyi visszássággal, hiányossággal és morális, illetve szakmai kifogással indokolták.

Dankó István polgármester az ülés végén kihirdette: a helyi választási bizottságnak harminc nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy három hónapon belül kiírja az időközi választást, és meghatározza annak időpontját. A voksolásig a polgármester és a képviselő-testület ügyvezetői minőségben látja el feladatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik