Belföld

Soron kívül lecserélik a külföldi rendszámokat

Szeptember elsejétől szigorodtak a külföldi rendszámú autót vezetőkre vonatkozó szabályok.

A Központi Okmányirodában soron kívül fogadják rendszámtáblacsere ügyintézésére a külföldi rendszámmal közlekedő autósokat – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) csütörtökön az MTI-vel.

A Budapest, XIII. kerület Visegrádi utca 112. szám alatt az I. emeleti ügyfélszolgálaton az ügyintézők hétfőtől péntekig 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap 8-tól 14 óráig várják rendszámügyintézésre azokat az autósokat, akik külföldi rendszámuk helyett igénylik a magyar hatóság által kiadott rendszámtáblát.

Szeptember elsejétől szigorodtak a külföldi rendszámú autót vezetőkre vonatkozó szabályok, a járművet ezentúl is bárki vezetheti harminc napig Magyarországon, de ehhez szeptember 1-jétől rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni.

Szeptembertől az üzemben tartók nem hivatkozhatnak külföldi szokásos tartózkodási helyükre a nem magyar rendszám használatakor, azt csak a rendszeres külföldi munkavégzéssel vagy a magyarországi forgalomba helyezés megkezdésével igazolhatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik