Belföld

A Mammutba barikádozták magukat a Promenádosok

A helyi kávézó dolgozói két hete vannak bezárva áram és víz nélkül. A konfliktus a bérleti szerződés miatt robbant ki.

Áram és víz nélkül van bezárva immár tizennégy napja két ember a Mammut II. oldalába épült Promenád kávézóban. Az Index.hu beszámolója szerint az üzletház üzemeletetői a kávézót körbekordonozták, biztonsági őrök őrzik éjjel nappal, és nem engedik, hogy a bent tartózkodóknak ételt és italt vigyenek be.

A Promenád tulajdonosa és egyik munkatársa azért barikádozták el magukat a kávézóban, mert a budai bevásárlóközpont szerintük irreálisan felemelte a helyiség bérleti díját, amit – bár a szerződést korábban meghosszabbították – a tulajdonosok nem fogadtak el. A Mammut az alapján tehát, hogy nincs megállapodás az új feltételekről, a szerződést is semmisnek tekinti, a Promenád üzemeltetői azonban úgy gondolják, hogy a szerződés fennáll, mert azt jogszerűen meghosszabbították.

Augusztus 23-án a kávézót a tulajdonos és munkatársai már nem tudták kinyitni, mert a bejáratát lelakatolták – írja az Index. Egy másik bejáraton át mégis bejutottak, és azóta bent is maradtak, hogy a területet és a benti ingóságaikat védjék. Azóta vannak bent. A kávézóban időközben elzárták a vizet és kikapcsolták az áramot. A hűtőben nagy mennyiségű hús maradt, ami hűtés nélkül rohadni kezdett. A húst végül sikerült eltávolítani, de szétfolyt levét nem engedték feltakarítani az ÁNTSZ munkatársainak, hiába hivatkoztak fertőzésveszélyre.

A Mammut igazgatósága nem kívánt az üggyel kapcsolatosan nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik