Belföld

Szijjártó: a kormány radikálisan eredményessé teszi az adóbehajtást

Radikálisan javítani kell az adóbeszedés hatékonyságán és a megszorítások politikája továbbra is tilos – közölte a kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter erről a a Fidesz elnökségi ülésének szünetében beszélt, a Hotel Béke előtt tartott sajtótájékoztatóján. A kormányfő szóvivője elmondta, hogy a párt vezető testülete egyetértett azzal, hogy a kormány intézkedéseivel az euróválság Magyarországra gyakorolt hatásainak kivédése eredményes lesz; támogatják a kormány törekvéseit az adósságállomány csökkentése, ezzel az ország szuverenitásának visszaszerzése érdekében, s azt, hogy továbbra is nemet mond a megszorítások politikájára

“A Fidesz elnöksége elvárja a kormánytól, hogy tovább folytassa harcát a magyar emberek és Magyarország szabadságának, szuverenitásának teljes mértékű visszaszerzése érdekében” – tolmácsolta Orbán Viktor szóvivője a Fidesz álláspontját.

Szijjártó Péter a kormány fontos céljának nevezte, hogy “radikálisan javuljon az adóbeszedés hatékonysága”, hozzátéve, hogy “a megszorítások politikája továbbra is tilos”. A kormány “felgyorsítja az adóbeszedés rendszerének megújítását, magyarul: radikálisan eredményesebbé teszi az adóbehajtást” – közölte Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a gázolaj jövedéki adójának növelése nem vezethet más termékek árának növekedéséhez. Ezért a kormány a fuvarozóknak a jövedéki adónövekedés mértékének megfelelő visszatérítést ad, s hasonlóan jár el a mezőgazdasági tevékenységet folytatók esetében is – fűzte hozzá.

A késő délutánig tartó Fidesz elnökségi ülést követően az esti órákban Orbán Viktor miniszterelnök általános politikai helyzetértékelésével kezdődik meg a Fidesz-KDNP frakció péntekig tartó évadnyitó ülése – tette hozzá Szijjártó Péter. Közlése szerint a képviselők bizonyosan tárgyalnak a devizahitelesek megsegítéséről és az önkormányzati rendszer átalakításáról is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik