Belföld

Itt a Stohl-ítélet

Letöltendõt kapott, de öt hónap után szabadulhat Stohl András. A részegen balesetet okozó színész az utolsó szó jogán elnézést kért mindenkitõl.

Stohl András jármûvezetés ittas állapotban bûntette miatt 10 hónap börtönbüntetést kapott, öt hónap után szabadlábra bocsátható.

Valamint 579 139 forint kártérítést kell fizetnie. Fellebbezésnek helye nincs – jelentette a helyszínrõl a Nõk Lapja Cafe.

Stohl, az ítélet elõtt az utolsó szó jogán azt mondta: “Itt drámai dolgok történtek. Nem vagyok jogász, csak egy ember, aki hibázott. Szeretném, ha igazságos ítélet születne. Mindenkitõl elnézést kérek.”

Mint azt korábban az fn.hu is megírta, a színész-mûsorvezetõt súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett jármûvezetés bûntettével vádolja az ügyészség, miután 2010. május 8-án hajnalban Fót közelében, szeszes italtól befolyásolt állapotban, a megengedettnél gyorsabban hajtva nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedõ másik két autónak.

A karambol következtében egy ember súlyos, egy másik könnyû sérülést szenvedett. A balesetet követõen Stohl András elhagyta a helyszínt, de védõje szerint csak azért, mert õ is megsérült. A rendõrök késõbb otthonából állították elõ, majd vért vettek tõle és kihallgatták. Vérében a szakértõk drogot is találtak.

Az ügyészség elõször súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett jármûvezetés bûntettével vádolta meg, ezt késõbb az orvosszakértõi véleményre alapozva maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodásra változtatták.

A színész a baleset elõtt az alkohol mellett ugyan kokaint is fogyasztott, de ez nem volt a vád tárgya, mert Stohl András vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis azt, hogy megelõzõ, kezelõ jellegû foglalkozásokon vesz részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik