Belföld

Gyurcsány: lesz itt kérem nemulass!

A volt miniszterelnök szerint a kormány ahumán szférához, a nyugdíjakhoz, az oktatáshoz, az egészségügyhez és a szociális ellátásokhoz fog nyúlni.

Hazudik Orbán Viktor, amikor recessziót emleget és a világot vádolja a most következő megszorításokért – írja Gyurcsány Ferenc legújabb Facebook-bejegyzésében.

A volt miniszterelnök szerint lehet, hogy lesz újabb válság, de az még nincs itt. „A mai gondokat Orbán kormánya idézte elő” – jelenti ki a szocialista politikus.

Gyurcsány véleménye szerint a jelenlegi kormányfő 2010 közepén feladta „a 2006 óta folytatott stabilizációs politikát, és lila növekedési álmokat kezdett dédelgetni”. Egyensúlyőrző intézkedések helyett költekezni akart, amit Barroso állított le – jegyzi meg. Az ex-miniszterelnök szerint Orbán a hiányt átmeneti pénzekkel tömte be, amelyek lassan elfogynak.

„Jó egy év gazdaságpolitikai ámokfutás után mostanra Orbán körmére égtek a tennivalók. Az égett szarunak viszont kellemetlen szaga van” – fogalmaz Gyurcsány.

A politikus úgy véli a kormánynak nem maradt más választása, mint hogy államosítsa a megmaradt magánnyugdíjakat, de ez nem tartós megoldás. A közigazgatásban nincs tartalék, a szolidaritási és a vagyonadó kivetését elvetették – teszi hozzá. „Marad a széles értelemben vett humán szféra, nyugdíjakkal, oktatással, egészségüggyel, szociális ellátással. Lesz itt kérem nemulass!” – írja Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök szerint az ellenzék „primitív bankárkormányozással” semmire sem megy. „Ez nagyon lent van. Nyugodt, higgadt, értelmes és főleg felelős álláspontot kell képviselni. Feltéve, ha tanultunk bármit is, az elmúlt 20 évből” – zárja sorait Gyurcsány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik