Belföld

Döntenek a budai Vár felújításáról

Kétszintes mélygarázs és felszín alatti, 3000 négyzetméteres rendezvénytér is épülhet a budai Várban - írja a Népszabadság. A Várkertbazár 2014-re készülhet el, de egy 25 éves fejlesztési terv is a kormány elé kerül.

Még várhatóan ebben a hónapban dönt a kormány, utána kezdõdhet a budai Vár felújítása – írja a Népszabadság Zumbok Ferencre, a budai Várnegyed megújításáért felelõs miniszteri biztosra hivatkozva.

A két kormánydöntés egyike a Várkertbazár felújításának elindításáról szól, a másik pedig a Vár hosszú távú fejlesztésérõl rendelkezik. A tervek szerint a Várkertbazár felújítása 2014-re valósul meg. A tervezett költségek csak a kormánydöntés után válnak nyilvánossá.

Egyelõre csak a Vízhordó lépcsõ felújításának tervei vannak kész. Elképzelhetõ azonban, hogy a Várkertbazár udvara alá egy kétszintes mélygarázst építenek, és e fölött lenne egy 3000 négyzetméteres, felszín alatti rendezvénytér. A hosszú távú rendezésrõl Zumbok Ferenc miniszteri biztos elmondta, hogy a Vár területén illetékes összes szervezet és legalább tizenötféle szakterület szakembereinek bevonásával fogják kimunkálni. A 25 évre szóló fejlesztési terv a jövõ nyáron kerülhet a kormány elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik