Belföld

Átadták az ország első Agoráját

Az országban elsőként Kaposváron adták át a megyei jogú városoknak kiírt Agora-program keretében elkészült kulturális központot.

“Kell egy hely, ahol jó lenni” – mondta a pénteki avatáson Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, aki a 24 milliárd forinttal elindított országos program kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy ilyen léptékű kulturális fejlesztés utoljára a millennium idején valósult meg.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere felidézte, hogy egy évvel ezelőtt a megújult belvárost vehették birtokba a kaposváriak, most pedig a másodjára megrendezett Miénk a város háromnapos rendezvénysorozattal – az Agora program keretében – az új kulturális központot.

A polgármester bejelentette: több fórumon felhívást tesznek közzé, melyben azt kérik a városlakóktól, hogy ők adjanak nevet a centrumnak.

A mintegy kétmilliárd forintból felépült Agora több mint ötezer négyzetméter alapterületű. A négyszintes épületben művészeti csoportok, civil szervezetek kapnak helyet, egy kiállítóterem és egy 400 nézőt befogadó színházterem is várja a kaposváriakat és a környékbelieket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik