Belföld

Megmentette frankhiteles dolgozóit egy hódmezővásárhelyi cég

A vállalat kifizette öt nehéz helyzetbe került alkalmazottja hiteltartozását.

Nem mindennapi gesztust tett a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft – írja a delmagyar.hu. Látva dolgozói nehéz helyzetét, a cég vezetősége úgy döntött, hogy kifizeti öt kiválóan teljesítő alkalmazott svájci frankban felvett hitelét. Az összeget apránként fogják levonni a fizetésükből.

Négy munkatárs tartozását már ki is egyenlítették, az ötödik ügy pedig folyamatban van – mondta el a portálnak Mészáros Antal ügyvezető igazgató. Hozzátette: volt köztük olyan, akinek 300 ezer, de olyan is, akine 3,5 millió forintos tartozástól sikerült így megszabadulnia.  Azt viszont – üzleti titokra hivatkozva – nem árulta el az igazgató, hogy mennyi volt a cég által kifizetett összes adósság.

Mint mondta, a frankárfolyam emelkedése miatt felduzzadt törlesztő részletek lehetetlen helyzetbe sodorták a családokat, ezért úgy gondolták, azzal segítik a legtöbbet, ha e teher nyomásától megszabadítják azokat a munkásokat, akik már hosszú ideje kimagasló teljesítményt nyújtanak.

Az ügyvezető szavai szerint ez tekinthető előrehozott karácsonyi jutalomnak is, amely valószínűleg többet jelent, mint egy év végén kapott boríték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik