Belföld

Gyurcsány: Brigantik

Gyurcsány Ferenc Brigantik címû Facebook-bejegyzése szerint a legfõbb ügyész által a Parlamentnek megküldött iratok egy "ocsmány koncepciós" ügyet készítenek elõ.

A volt kormányfõ 11 pontba szedve ismerteti a tényeket, amelyek szerinte ártatlanságát igazolják és furcsállja, hogy noha a legfõbb ügyész nem adta át a Mentelmi Bizottság által kért dokumentumokat, a testület elnöke korábbi meggyõzõdése ellenére már tárgyalásra alkalmasnak látja Polt elõterjesztését.

Szerinte ez “egy ocsmány koncepciós ügy”, amelyben elõször találtak bûnöst és ehhez keresnek bûnt. “Nagy összeesküvést nem tudtak kreálni, ez már nem Rákosi korszaka. Be kell érni kevesebbel.” A szocialista politikus szerint Polt Péter egy “silány ember”, aki teljesíteni akar. A szocialista politikus azt üzeni a jelenlegi kormányfõnek, hogy megveti mindenét, egész politikusi lényét és politikáját. Szerinte Orbán Viktor a “magyar történelembe gazemberként fog bevonulni, egy szerencsétlen III. Richárdként, aki cselt vetett, de rajta vesztett”.

“A franc se akar mártír lenni. Ki akar becsukva lenni? Én nem. De minden pátosz nélkül mondom, nyugodtan vállalom sorsomat ezekkel a brigantikkal szemben. Ármányuk nem fog rajtam” – írja Gyurcsány, aki azt ígéri, ha becsukják “erõsebben, bölcsebben” jön ki, mint ahogy bement.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik