Belföld

Utolsókat rúgja a nyár

nyar(960x640).jpg (nyár)
nyar(960x640).jpg (nyár)

Csütörtökön és pénteken záporokra, zivatarokra kell számítanunk, a hétvége viszont napos lesz. Jövő hét közepétől jön a lehűlés.

Csütörtök reggeltől nyugaton időnként már erősebb felhősödésre, és ott elszórtan kisebb záporokra is számíthatunk. A légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet minimuma 11 és 15 fok között alakul, de a hegy- és dombvidékek völgyeiben pár fokkal hűvösebb lehet. Délelőtt a sok napsütés mellett eleinte csak néha növekszik meg a gomolyfelhőzet, és legfeljebb nyugaton számíthatunk elszórtan záporra. A késő délutáni óráktól északnyugat felől határozott és erős felhősödés kezdődik, ezért este északon és nyugaton már többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délnyugatira forduló szél általában gyenge marad, csak zivatar környezetében lehetnek élénk széllökések. A legmagasabb hőmérséklet általában 26 és 31 fok között várható.

Péntekre virradó éjszaka eleinte keleten is erősen megnövekszik, majd hajnaltól nyugaton már szakadozni kezd a felhőzet. Eleinte többfelé, reggel már csak keleten várható zápor, zivatar. Az északira, északnyugatira forduló szél általában mérsékelt marad, de a Kisalföldön időnként megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. Hajnalra 13 és 18 fok közé süllyed a hőmérséklet, ezen belül északon és nyugaton lehet hűvösebb. Pénteken sok felhő lesz az égen, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar.

A hétvégén és a jövő hét elején sok napsütésre, csendes, nyárias időre számíthatunk. A hőmérsékleti értékek pár fokkal az átlagos fölött alakulnak A mostani számítások szerint: kedden megközelíti hazánkat egy markáns hidegfront, ezért már több lesz a felhő, és a front előtt záporok, heves zivatarok várhatók. De jelentősebb lehűlésre csak szerdától számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik