Belföld

Nem kell fizetnie a csepeli polgármesternek

Németh Szilárd javára döntött a bíróság abban a perben, melyben az MSZP egymillió forint kártérítést követelt a fideszes képviselő egy 2010-es kijelentése miatt.

Németh Szilárd 2010 februárjában egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a közfeladatot ellátó, közpénzen fenntartott fővárosi cégek egy része – elsősorban a BKV – az MSZP-SZDSZ-koalíció pártkifizetőhelyeként működtek. Akkor azt vélelmezte, hogy mindenki számára világossá vált: az MSZP és az SZDSZ vezető körei tudtak arról, mi történik a BKV-nál. “Egyre nyilvánvalóbb, hogy azok a lopások, bűncselekmények, amelyeket elkövettek az érintett cégeknél, pártutasításra történtek” – mondta.

A csepeli képviselő kijelentésére Lendvai Ildikó, az MSZP akkori elnöke reagált, aki kijelentette, hogy a közlekedési vállalattól ellopott közpénz nem az MSZP pártkasszájába folyt be, ezért rágalmazás címén feljelentést tesznek Németh Szilárd ellen. Az MSZP feljelentésének indoklása szerint az alperes célja a lejáratás volt, ami miatt a felperes szavazatokat veszíthetett az országgyűlési választások előtti kampány hajrájában. Az MSZP ezért egymillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére szerette volna kötelezni Csepel polgármesterét.

A bíróság az MSZP keresetét jogalap hiányában elutasította, és a perköltség megfizetésére kötelezte – közölte Ábel Attila, hozzátéve: a párt már befizette ezt az összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik