Belföld

Most is lesz az iskoláknak rendőre

A fővárosi rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a tanévkezdés időszakában az általános iskolások védelmére.

A programnak köszönhetően tavaly tíz százalékkal csökkent az iskolák környékén bekövetkezett balesetek száma – közölte Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tóth Tamás a VIII. kerületi Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolánál becsengetés előtt tartott sajtótájékoztatón kijelentette: a fővárosi rendőrség elkötelezett abban, hogy megvédje a gyerekeket, a kisiskolásokat, hiszen ők könnyen válhatnak bűncselekmény vagy baleset áldozatává.

A három éve indult, “az iskola rendőre” elnevezésű országos program legfontosabb célja az iskolások balesetmentes közlekedésének elősegítése – mondta. Hozzátette, cél az is: a rendőrséget közelebb vigyék a gyerekekhez, annak érdekében, hogy kérdéseikkel problémáikkal merjenek rendőrhöz fordulni.

Tóth Tamás közölte: a rendőrség a közterület-felügyelettel együtt egész szeptemberben segíti a gyerekek balesetmentes közlekedését a reggeli iskolakezdéskor és délután, a tanítás végén, és biztosítják a folyamatos rendőri jelenlétet az iskolák környékén.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2011 Józsefvárosban a közbiztonság éve, és ennek jegyében idén nyáron tíz gyalogátkelőhelyet hoztak létre iskolák közelében.

A Blaha Lujza térhez közeli iskolánál csütörtök reggel rendőrök segítették a diákok és szüleik közlekedését, az elsősöknek pedig láthatósági mellényeket osztogattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik