Belföld

Gyurcsány: nincs alapja a sukorói vádnak

A volt miniszterelnök szerint az ügyészségi iratok sem igazolják Polt Péter gyanúját a sukorói beruházás kapcsán.

Gyurcsány Ferenc úgy véli, az ügyészség által a parlament mentelmi bizottságának megküldött iratok sem igazolják Polt Péter legfõbb ügyész gyanúját, amely szerint a volt kormányfõ hivatali visszaélést követett el a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, sõt az ellenkezõjét támasztják alá.

A volt miniszterelnök csütörtökön az után nyilatkozott újságíróknak, hogy a képviselõi irodaházban megnézte az említett dokumentumokat.
Elmondta, a legfõbb ügyész szerint az róható a terhére, hogy 2008 májusában a sukorói kaszinóberuházást tervezõ befektetõkkel folytatott parlamenti megbeszélésén kifejezte támogatását a projektet illetõen, és “ezzel – hivatali hatáskörét túllépve – lényegében döntést hozott”. Gyurcsány Ferenc szerint azonban a Polt Péter által a mentelmi bizottságnak megküldött iratok ezt cáfolják: a megbeszélésen részt vevõ, az ügyben folyó polgári perben meghallgatott tanúk egybehangzóan állítják, hogy ott nem született döntés.
Gyurcsány Ferenc arra is kitért, hogy ha Polt Péter gyanúja megállná a helyét, abból az következne, hogy minden miniszterelnök számtalanszor túllépi a hatáskörét, amikor az ország érdekében általános támogatásáról biztosít nagyberuházásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik