Belföld

Elmarad a pedagógusok csütörtöki demonstrációja Miskolcon

Erről állapodtak meg a tiltakozó akciót kezdeményező szervezetek a miskolci önkormányzattal.

Elmarad a csütörtökre több pedagógus szakszervezeti tömörülés által meghirdetett demonstráció Miskolcon – egyebek mellett ez a megállapodás született a miskolci önkormányzat illetékesei és a tiltakozó akciót kezdeményező szervezetek között.

Az MTI információi szerint csütörtökön délután a miskolci Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ udvarára várják azokat a pedagógusokat, akik bővebb információkhoz szeretnének jutni az oktatási intézményeket érintő ügyekben. A tájékoztatást – egyeztető fórum keretében – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester tartja.

A Pedagógusok Szakszervezetének miskolci városi szervezete, a Zenepedagógusok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kedden számolt be arról, hogy demonstrációra készülnek. “Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata példátlan mértékű, koncepciótlan, egyeztetés nélküli megszorításaival tanítványaink alapvető alkotmányos jogait készül veszélybe sodorni a közoktatási intézmények ellehetetlenítésével” – írták az akkor közreadott dokumentumban.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik