Belföld

Bezárnák a tavaly felújított iskolát Ácson

A szülők tiltakoznak, a polgármester a város csődközeli állapotával indokolja a lépést.

A Komárom-Esztergom megyei Ács Pénzásás nevű településrészén fórumon tiltakoztak a szülők az iskola bezárása ellen, amelyet tavaly százmillió forint uniós forrásból újítottak fel – írta keddi számában a 24 Óra. A szülők – név nélkül nyilatkozva – elmondták, hogy a felújítás után az iskolát összevonták Ács másik iskolájával, és a jelenlegi városvezetés lépésenként megszüntetné az intézményt, a csökkenő gyermeklétszámra és a spórolásra hivatkozva.

Szeptembertől csupán a 2., a 3. és a 4. osztály kezdi a pénzásási iskolában a tanévet, a többi osztályt a másik iskolában oktatják. Sok gyereknek így több kilométert kell gyalogolnia az intézményig. A következő tanévre tíz elsős iratkozott be, amely nem elegendő egy osztály indításához, ezért a legkisebbek is vándorolnak.

Lakatos Béla polgármester a lapnak elmondta, az önkormányzatnak 150 millió forintos tartozása van, gyakorlatilag a csőd szélén állnak, ezért vonják össze az iskolákat. Az önkormányzat a tanulók utaztatásáról gondoskodott, napi négyszer indul ingyenes buszjárat a településrészek között – tette hozzá a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik