Belföld

Év végére megszûnik a rendõrség adóssága

A rendõrségnél a legalább 30 napja lejárt tartozásállomány értéke 2,8 milliárd forint, míg a büntetés-végrehajtásnál mintegy hatszázmillió forintra rúg - írja a Napi Gazdaság.

Év végére átcsoportosításokkal felszámolják ezeket a tartozásokat – derül ki a belügyminiszter Harangozó Tamás szocialista képviselõ kérdésére adott válaszából, amelyet a Napi Gazdaság ismertetett.

A Belügyminisztérium a tartozásállomány alakulását folyamatosan figyelemmel kíséri, a tárca saját hatáskörében tett intézkedésekkel, illetve kormányzati intézkedés kezdeményezésével, központi költségvetési forrásokat is igénybe véve, a tartozások kezelhetõségének fenntartását biztosítja. Mindezek miatt kincstári biztos kijelölése nem szükséges – írta Pintér Sándor az ellenzéki képviselõnek.

Ilyen, az adósság kezelését szolgáló kormányzati intézkedés a 2010. évi kötelezettségvállalással nem terhelt maradványok felhasználásáról szóló kormányhatározat, melynek értelmében a 2010-es elõirányzat-maradványból a rendõrségnek 7,8 milliárd forintot, a büntetés-végrehajtásnak pedig 1,8 milliárd forintot csoportosítanak át – ezek összegek a szervek tartozásállományát jóval meghaladják. Mindez lehetõvé teszi, hogy 2011 végére a rendvédelmi szervek tartozásállománya megszûnjön – véli a miniszter a napilap cikke szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik