Belföld

Elegánsan búcsúzik az augusztus

Meleg nyári napok várnak ránk, a strandolóknak sem lesz okuk panaszra.

Hétfőn zavartalan napsütéses időben bízhatunk országszerte. Gyenge zápor, zivatar esetleg északkeleten alakulhat ki. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 26 és 31 fok között alakul.

Kedden is sok lesz a napsütés, de helyenként erősebb gomolyfelhő-képződés várható, és ismét főként északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. A szél egyre többfelé északira, északnyugatira fordul, a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11-17 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26-31 fok között várható, ám északnyugaton csupán 23-24 fok valószínű.

Egyelőre még a Balatonnál is tartja magát a nyár. Csapadék a hét első felében nem valószínű, viszont erős lesz az UV-B sugárzás. Balaton Siófoknál 22, a Velencei-tó 23 fokos.

Hétfőn és kedden – az előrejelzés szerint – az UV-B sugárzás átlagértéke eléri az erős, 5,8-as szintet. Ez azt jelenti, hogy 20-25 perc alatt leéghetünk.

A hét második felében várhatóan nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-31 fok között várható, nyugaton valószínűleg hűvösebb lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik