Belföld

Állami vezetõk a tilosban

Tavaly 12, idén 25 alkalommal bírságoltak meg gyorshajtásért állami vezetõt; a szabálysértésekért 30-60 ezer forintos büntetéseket szabott ki a rendõrség - közölte a Blikkel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A tárca a személyiségi jogok védelme miatt nem közölte a gyorshajtók nevét, a büntetéseket sem részletezte, de annyit elárult, hogy mintegy 1,5 millió forintnyi bírságot kellett a szolgálati autókat üzemeltetõ Közbeszerzési és Ellátási Fõigazgatóságnak befizetnie a gyorshajtók után. Igaz, a “fejesek” nem ússzák meg a dolgot, végül nekik kell a bírságokat rendezniük.

Nemcsak traffipaxos képekkel “örvendeztették meg” a rendõrök a szabályokról megfeledkezõket. Kétszer érkezett 50 ezer forintos büntetés azért, mert valamely állami vezetõ behajtani tilos táblát hagyott figyelmen kívül, sõt a kerékbilinccsel is megismerkedtek, hiszen háromszor tilosban álltak meg. Ezt alkalmanként 30 ezer forintjuk bánta. Az állami vezetõk egy év alatt hétszer törtek össze, húztak meg szolgálati autót, ezekkel többnyire 35-180 ezer forintos kárt okoztak. A legsúlyosabb balesetben a kár 456 ezer forint volt.

A kisebb baleseteket általában figyelmetlenség okozta. Kétszer a követési távolságot nem tartották be, háromszor parkoláskor mérték fel rosszul a távolságot és húzták meg a kocsit, egyszer pedig kanyarodáskor hajtottak neki egy másik jármûnek. Egy komolyabb baleset a jeges út miatt történt, amikor a jármû megcsúszott és lesodródott az útról – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik