Belföld

Hiába a tiltás: a Jobbik és a gárda “testvéri szövetségre” lép

Vona Gábor egységesíteni akarja a gárdákat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke egységesítené a különböző gárdaszervezeteket és mozgalmakat. A bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda alapítója a XII. kerületi Turul-szobor előtti rendezvényen bejelentette: az egység megteremtése érdekében a következő hónapokban fel fog keresni minden gárdatagot.

A Jobbik országgyűlési képviselője az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda tagjai, valamint jobbikos politikusok és szimpatizánsok előtt, a Magyar Gárda és a Rongyos Gárda megalakulása alkalmából rendezett megemlékezésen mondott beszédet. Szerinte a Jobbiknak és a gárdáknak “testvéri szövetségben” kell lenniük egymással. Mint fogalmazott, “a Jobbik nincs meg a gárda nélkül, és a gárda sincs meg a Jobbik nélkül”.

Vona Gábor jelezte azt is, szívük szerint gárdamellényben vennének részt a megemlékezésen, de azért nem teszik, mert betartják a törvényt.  Vona Gábor beszédében többször is bírálta a kormánypártokat, és azt mondta, hogy a Fidesz csak egyetlen választási ígéretét teljesíti, a “csak a Fidesz” jelmondatot. Szerinte a választáson megszerzett kétharmados többség nem a Fidesz győzelmi zászlója, hanem a “temetési menete” lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik