Belföld

Kövér: egyéni képviselõkre voksoljon a határon túli

Kövér László szerencsésebbnek tartaná, ha a határon túli magyarok független egyéni képviselõkre, nem a pártok országos listáira szavaznának a következõ országgyûlési választásokon.

A Magyar Nemzet szerint Kövér László errõl kedden, a Rákóczi Szövetség szentendrei, Kárpát-medencei fiataloknak rendezett nyári táborában beszélt. “Közelebb áll a szívemhez az a megoldás, amely szerint a határainkon kívül élõ magyar állampolgárok egyéni képviselõket küldhetnének a magyar Országgyûlésbe” – mondta a házelnök.

A lap szerint Kövér László arra is kitért, hogy az országos listával szemben – ahol pártok támogatottjaira lehet szavazni – az egyéniben induló képviselõk független jelöltek lennének. Kövér László megtartaná a mai rendszerbõl, hogy kompenzálja az esetleges aránytalanságokat.

A Fidesz elnöksége egyfordulós és vegyes választási rendszert javasol, amelyben nem lenne kompenzációs lista – közölte a választójogi reform kidolgozásának koordinálásával megbízott Áder János július 9-én. Az EP-képviselõ akkor azt mondta, a külföldön élõ választópolgárok szavazati jogáról csak késõbb döntenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik