Belföld

Martonyi: “soha nem mondunk le a nemzetegyesítés gondolatáról”

A külügyminiszter szerint ugyanakkor ez"egy pillanatig sem állítható szembe" az ország európai integrációs politikájával.

Martonyi János szerint “nem mondhatunk le és soha nem is fogunk lemondani a határon kívüli magyarsággal való egységről, a nemzetegyesítés gondolatáról”. A külügyminiszter ezt akkor jelentette ki, amikor csütörtökön átadta a Magyar Köztársaság Nemzetközi Kapcsolataiért elismerést Halzl Józsefnek, Granasztói Györgynek és Schöpflin Györgynek.

A külügyminiszter arról beszélt, hogy a kitüntetett személyek életműve azt az egységet is jelképezi, hogy “soha nem láttunk ellentétet a nemzetpolitikánk, a közép-európai, szomszédpolitikánk és európai politikánk között”. Mint mondta, ezek a politikák soha nem állíthatók egymással szembe, és a kitüntetettek tevékenysége ezt példázza.

Megjegyezte, hogy Magyarországot a szomszédos országokkal sorsközösség fűzi egybe, és az, hogy Magyarország nem mond le a nemzetegyesítés gondolatáról, az “egy pillanatig nem állítható szembe” az ország európai integrációs politikájával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik