Belföld

Fizetni kell a 75 éves devizahiteleseknek

Bár egy kormányrendelet előírja, hogy futamidő a 75. életév betöltéséig terjedhet, az adósnak rendeznie kell tartozását.

Egy összegben, a futamidő végén, vagy előtörlesztéssel a korábbi években lesznek kénytelenek rendezni a hitelkeret-szerződésükből még hátralévő összeget azok a devizaadósok, akik még azelőtt betöltik a 75. életévüket, hogy a hitelük futamideje lejárna – írta csütörtöki számában a Népszabadság a Nemzetgazdasági Minisztériumra hivatkozva.

A kormány egy minapi rendeletében írta elő, hogy a futamidő a 75. életév betöltéséig terjedhet. Arról viszont nem szólnak a hatályos jogszabályok, mi lesz azokkal, akiknek ezen túl is fizetniük kellene a törlesztést – írta a lap.

A szaktárca a Népszabadsággal azt közölte, hogy a szabályozás a jelenlegi általános banki szabályozásnál enyhébb feltételeket jelent, az adós számára elérhetővé teszi, hogy a fennálló adósság visszafizetése a lehető legkisebb anyagi tehervállalást jelentse. A pénzkölcsöntartozás egyéb általános feltételeit a hatályos jogszabályok, így például a polgári törvénykönyv rögzítik – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik