Belföld

Két napja bezárt a váci kórház járóbeteg-laborja

Második napja hiába várnak vérvételre a váci Jávorszky Ödön Kórházhoz tartozó járó betegek, mert az intézmény laboratóriuma nem teljesíti ezirányú kötelezettségét - erősítette meg a kórház főigazgatója.

Kázmér Tibor hozzátette: a fekvő betegeket érintő laborvizsgálatok folyamatosak, ott nincs zavar.

A főigazgató elmondta, hogy a kórház vezetése nem kapott előzetes tájékoztatást a laboratóriumot működtető cég képviselőitől a probléma okáról. Ezt megkifogásolták és felszólították a céget a működési rend helyreállítására. A főigazgató hozzátette: a kórház rendesen fizet a labornak.

Az MTI megpróbálta elérni a laboratórium vezetőjét, de a kórház telefonközpontosa közölte, hogy a labor se tegnap, se ma nem nyitott ki. A Kft. interneten közzétett budapesti és váci telefonszámain “az előfizető nem kapcsolható” automatahang jelentkezik.

Más forrásból úgy tudni, hogy a labort üzemeltető cég tartozik a veszélyes hulladékokat elszállító cégnek, így az nem hajlandó elszállítani a hulladékot, ezért szünetel a vérvétel.

Vass Csaba helyettes Pest megyei tiszti főorvos szerdán a sajtó megkeresésére válaszul azt írta, hogy az “eseményről” nemrég értesültek, jelenleg tájékozódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik