Belföld

Így védekeznek Miskolcon a hőség ellen

Locsolóautók permetezik az utak burkolatát Miskolc számos részén, emellett városszerte már 16 ivókút működik, s a hőség miatt a Barlangfürdő is hosszabbított nyitva tartással üzemel - közölte a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Pásztor Imre elmondta: a polgármesteri hivatal által megrendelt locsolóautók már előző nap délután is az utakon voltak. A hőségriadó idején folyamatosan mérik a villamossínek hőmérsékletét, mert túlmelegedés esetén locsolással kell hűteni a pályát.

Városszerte összesen már 16 ivókútból enyhíthetik szomjukat a helyiek és a városba látogatók, egyebek mellett Lillafüreden a LÁÉV Kisvasútnál, a buszvégállomásnál és az autóparkolóban, valamint a Csanyik-völgyben, Miskolc Hejőliget elnevezésű városrészében, a miskolctapolcai parkban, az Árpád út és a Kurucz utca környékén lévő játszótérnél, illetve a Városház téren, a Szinva-teraszon, a Hajós-Pattantyús játszótéren és a sétálóutcán lévő nagyáruház előtt.

Pásztor Imre kitért arra, hogy a Barlangfürdő 20 óráig tart nyitva, a hangosbemondón folyamatosan figyelmeztetik a vendégeket a hőségre, valamint a pénztárnál vízadó automatát helyeztek el műanyag poharakkal.

A városban egyébként több olyan légkondicionált hely, bevásárlóközpont, nagyobb áruház is van, ahol hűsölni lehet. A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. a következő három napon 11.00 és 15.00 óra között ivóvizet oszt a város több pontján: a miskolctapolcai elágazásban, a belvárosban a Centrum előtt, valamint az Erzsébet téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik