Belföld

Ombudsmanhoz fordult a kaposvári Toldi iskola szülői közössége

Hétszáz család még mindig nem tudja, melyik iskolába fog járni a gyermeke.

A szülői közösség azonnali beavatkozásra kéri Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsmant, miután pár nappal az iskolakezdés előtt még mindig nem kaptak semmiféle tájékoztatást arról, hogy melyik intézménybe fog járni a gyermekük. Ez azért fordulhatott elő mert még nem zárult le a kaposvári Toldi iskola megszüntetésének ügyében indított törvényességi vizsgálat.

Klimóné Csongovai Hilda, a szülők képviselője az MTI-nek úgy nyilatkozott, álláspontjuk szerint “nem tisztességes és nem lehet törvényes hétszáz családot stresszben és bizonytalanságban tartani”. Közlése szerint a szülők azért fordultak az ombudsmanhoz, mert eddig hiába kérték az illetékes somogyi kormányhivatalt, hogy függessze fel az iskola megszüntetésének a közigazgatási tárca által is aggályosnak tartott folyamatát.

Szabó István, a Somogy Megyei Kormányhivatal szóvivője az MTI megkeresésére annyit közölt, az ügy felülvizsgálata jelenleg is zajlik, arról tájékoztatást csak az eljárás lezárultával tud adni, amelyről egyelőre az sem tudható, megtörténik-e a tanévkezdésig.

Kaposvár közgyűlése április végén döntött úgy, hogy megszünteti a Toldi Lakótelepi Általános Iskolát és Gimnáziumot, és az oktatást két másik intézménybe integrálja. Az átszervezés ellen a szülők és diákok fórumokon, demonstrációval, éhségsztrájkkal és beadványokkal tiltakoztak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik