Belföld

Túszejtés a Budapest felé tartó expresszen

Túszul ejtette három horvát nemzetiségû útitársát Ukrajna területén egy részeg szerb férfi vasárnap este a Moszkva-Budapest nemzetközi gyorsvonaton.

Az eset a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) pályaudvarán történt, ahová a Moszkva-Budapest expressz helyi idõ szerint este kilenc óra körül futott be. A nemzetközi gyorsvonat egyik utaskísérõje riasztotta a helyi vasúti rendõrséget, hogy az egyik utas bezárta társait a fülkébe, és a folyosón késsel hadonászva találkozót követel a helyi rendõrség munkatársaival.

A helyszínre rövid idõn belül kiérkezõ rendõrök megállapították, hogy a túszejtõ utas egy 34 éves, idegesen viselkedõ, ittas szerb állampolgár, aki fülkéjében túszul ejtette három horvát állampolgárságú útitársát, és találkozni akar hazája kijevi nagykövetségének munkatársaival, egy orvossal és az ukrán hatóságok képviselõivel. A szerb férfi azzal fenyegetõzött, hogy végez horvát utastársaival vagy magával, ha nem teljesítik a követelését.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Lemberg megyei terrorelhárító egységének különítménye két órán át tárgyalt a túszejtõvel, aki végül elengedte foglyait. Az elkövetõt a lembergi vasúti rendõrség központjába szállították, és az ügyben az ukrán hatóságok vizsgálatot indítottak. A Moszkva-Budapest gyorsvonat 2 óra 15 perc késéssel folytatta útját Lembergbõl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik