Belföld

Ősszel indul az egységes állami segélyvonal

A "nemzeti összefogás segélyvonál" telefonszámához mindig egy-egy célt rendelnek, amelyet aztán támogatni lehet a hívásokkal.

Várhatóan szeptemberben vagy októberben már hívható lesz a nemzeti összefogás segélyvonala; az új, egységes és átlátható rendszer kiépítését a korábbi különböző telefonos támogatási formák anomáliával indokolta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hírközlési elnökhelyettese a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón.

Az egy évvel ezelőtti észak-magyarországi árvíz apropóján tartott tájékoztatón elhangzott, hogy az 1357-es központi telefonszámhoz mindig egy adott célt rendelnek, így például ár- vagy belvízkárok esetén ezt a számot tárcsázva lehet majd pénzadományokkal segíteni a bajbajutottakon.

Mátrai Gábor az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy a kiemelt karitatív segélyszervezetek – köztük a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Karitász és a Magyar Vöröskereszt – is saját telefonszámot kapnak, amelyen keresztül saját céljaikhoz tudnak majd adományokat, támogatásokat gyűjteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik