Belföld

Műszaki hiba miatt Stockholmban ragadtak a Wizz Air utasai

A leszállás után a pilóták hibát érzékeltek a hajtóműben, így nem tudott a menetrend szerint visszaindulni Budapestre a repülőgép.

A Wizz Air egyik repülőgépének műszaki hibája miatt egy nap csúszással, csütörtök helyett csak pénteken tudott Magyarországra utazni a légitársaság csaknem 150 utasa, köztük több magyar, akik Stockholmból tartottak Budapestre – mondta Varró Balázs, a légitársaság kommunikációs vezetője az MTI-nek.

Az RTL Klub híradója péntek este számolt be arról, hogy a Wizz Air Stockholm és Budapest közötti járata nem szállt fel a svéd fővárosból csütörtökön, az utasokat éjszakára egy szállodába vitték. Pénteken reggel újra megpróbáltak elindulni, de ismét vesztegelni voltak kénytelenek.

Varró Balázs elmondta, hogy csütörtökön a stockholmi leszállás után a pilóták hibát érzékeltek a hajtóműben, így nem tudott a menetrend szerint visszaindulni Budapestre a repülőgép.

Az utasok számára a légitársaság biztosította az ellátást és a szállást is.

A kommunikációs vezető megjegyezte, hogy a svéd hatóságok csak pénteken kezdték el a gép vizsgálatát, ezért hosszabb az átlagosnál a késés, a mentesítő járat is csak péntek délután érkezett a svéd fővárosba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik