Belföld

Megveregette Réthelyi vállát Orbán

Pénteken a nemzeti erőforrás miniszterrel tárgyalt a kormányfő. Megállapították, hogy az új kormányzati struktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel tárgyalt pénteken Orbán Viktor kormányfő; a megbeszélésen döntés született egyebek mellett arról, hogy minél hamarabb a kormány elé terjesztik a két oktatási törvény koncepcióját. A jogszabályok kora ősszel születhetnek meg.

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a tárgyaláson rögzítették, hogy az euróválság miatt Magyarország nehéz időszak előtt áll, és az euróválság hatásainak kivédése megszorító intézkedésekkel lehetetlen, “ezért az ország átszervezésének felgyorsítására és elmélyítésére van szükség, melyben továbbra is fontos szerep hárul a Nemzeti Erőforrás Minisztériumra”.

Az elmúlt egy év tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az új kormányzati struktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és lehetővé tette, hogy “az emberi értékek integrált módon jelenjenek meg a kormányzati döntéshozatal során” – írta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a miniszterelnök és a tárcavezető Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár részvételével áttekintette a nemzeti felsőoktatási és a nemzeti köznevelési rendszerről szóló törvények koncepcióit, és úgy döntöttek: azokat a lehető legrövidebb időn belül a kormány elé terjesztik annak érdekében, hogy a két jogszabály kora ősszel megszülethessen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik