Belföld

Orbán délután elárulja a jövőt

A miniszterelnök sajtótájékoztatón jelenti be az eurózóna válságára adott magyar választ.

A miniszterelnök sajtóstábjának délelőtti közleménye szerint ma délután tart sajtótájékoztatót a kormányülést követően Orbán Viktor miniszterelnök – írja a Portfolio.hu.

A kormányfő a hét elején ült tárgyalóasztalhoz több tárcavezetővel. Szijjártó Péter közleménye szerint a hétfői és a keddi nap folyamán Pintér Sándor belügyminiszterrel, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel folytatott megbeszéléseket az euróválság Magyarországra gyakorolt hatásának kivédéséről. A kormányfő és a miniszterek emellett áttekintették az elmúlt egy év kormányzati tevékenységét is.

Az előzményekhez tartozik az is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal kedden közölt előzetes adatai szerint a GDP stagnált az első negyedévhez képest. Szakértők úgy vélik, ez komolymegszorításokat eredményezhet a jövőben. Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt mondta a Reuters hírügynökségnek a kedden közölt gyenge növekedési adatokra reagálva, hogy a kormány felülvizsgálja makrogazdasági előrejelzését, az új prognózist a 2012-es költségvetési törvénytervezetben fogja bemutatni.

A tárca később azt is közölte: a gazdasági növekedés lassulása nem veszélyezteti a 2011-re vállalt hiánycél teljesítését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik