Belföld

Életveszélyessé vált a csömöri zeneiskola

A tetőszerkezet elmozdult ezért le kellett zárni az épületet- közölte Fábri István polgármester.

A Szabadság úti épületben így sem a zeneiskolások, sem az ott helyet kapó első osztályosok nem kezdhetik meg az új tanévet; teljes tetőfelújítást kell végezni.

A képviselő-testület kedden döntött arról, hogy a munkálatok miatt a 2011-2012-es tanév első félévében a zeneiskolai oktatás és az elsősök tanítása is más helyszínen történik: a három első osztály – mintegy kilencven gyermek – és a 250 zeneiskolás oktatását átmenetileg a Major úti Mátyás Király Általános Iskolában, illetve a vele egybeépített sportcsarnok három termének igénybevételével oldják majd meg, de a régi könyvtár helyiségeit is használhatják.

Az önkormányzat számításai szerint az újjáépítés költsége 20-35 millió forint lehet. Fábri István hozzátette: öt évvel ezelőtt újították fel a tetőt, de mint most kiderült, az szakmailag teljesen elhibázott volt, és életveszélyes állapotokat teremtett, a garanciák érvényesítése pedig nagy nehézségekbe ütközik.

“A kivitelező cég már megszűnt, ráadásul az is kiderült, hogy a beruházásnak se tervdokumentációja, se építési engedélye, se felelős műszaki vezetője nem volt” – emelte ki a polgármester. A testület már határozott kártérítési per elindításáról, a mulasztások miatt pedig a jegyző hivatalból indít munkajogi eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik