Belföld

Még a héten kikérhetik Zagyva mentelmi jogát

A rendőrség a törvényes határidőn belül kezdeményezi a jobbikos parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A rendőrség a törvényes határidőn belül elküldi a legfőbb ügyésznek Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló kérelmét – közölte Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden az MTI-vel.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője hétfőn közölte, hogy rendőrség aznap délutánig nem kezdeményezte a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az MTI úgy tudja, ez még a héten megtörténhet.

Zagyva György Gyulát péntek éjszaka Óbudán, a Sziget fesztivál bejáratának környékéről állította elő a rendőrség. A BRFK akkori tájékoztatása szerint Zagyva György Gyulát és négy másik embert rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt igazoltatták, majd állították elő. A képviselő a rendőrségen írásos nyilatkozatot tett, amely szerint mentelmi jogáról nem mond le.

Később Zagyva György Gyula közleményben szólította fel az Országgyűlés mentelmi bizottságát, hogy ha a testület elé kerül a Sziget fesztivál bejáratánál történt ügye, “adja ki a mentelmi jogát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik