Belföld

Kémügy: feljelentést tett Galambos Lajos fia

Azt állítja, törvénytelen módon akartak tőle információkat kicsikarni az édesapja ellen folyó üggyel összefüggésben.

Hivatali visszaélés és kényszervallatás miatt tett feljelentést a Nemzeti Védelmi Szolgálat két munkatársa ellen ifjabb Galambos Lajos, ugyanis álláspontja szerint törvénytelen módon akartak tőle információkat kicsikarni az édesapja ellen folyó üggyel összefüggésben, illetve ügyvédváltásra késztetni – közölte a család jogi képviselője az MTI-vel.

Molnár Lajos ügyvéd elmondta: néhány nappal azután, hogy ifjabb Galambos Lajos az édesapja ellen kémkedés gyanújával a katonai ügyészségen folyó nyomozásban közeli hozzátartozói mivoltára hivatkozva élt mentességi jogával, és megtagadta a tanúvallomást, a Nemzeti Védelmi Szolgálat két munkatársa a Nyugati téri WestEndbe invitálta a fiatalembert egy “baráti beszélgetésre”. Ennek keretében egyértelműen megfenyegették, hogy ha nem ad információkat, előzetes letartóztatásban lévő édesapja fogja “elvinni a balhét”. Továbbá nyomatékosan felvetették azt is, hogy el kellene gondolkodni azon: édesapja jelenlegi ügyvédje nem ügyfele érdekeit képviseli, ezért ideje új védőt választani.

Ezek után ifjabb Galambos Lajos a Budapesti Nyomozó Ügyészségen feljelentést tett.

Molnár Lajos ügyvéd az esetet megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte. Mint mondta, természetes, hogy a különféle rendvédelmi, illetve az állam biztonságáról gondoskodó szerveknek számos lehetőségük van arra, hogy ellássák speciális feladataikat, ezek azonban mindig csak a törvények keretei között történhetnek. Abban az esetben pedig, ha egy ügyben elrendelték a nyomozást, már csakis a büntetőeljárási törvény betartásával tevékenykedhetnek a hatóságok, ebbe pedig megítélése szerint semmiképpen nem fér bele az, ami ifjabb Galambos Lajos és a Nemzeti Védelmi Szolgálat két munkatársa között történt.

Az MTI megkereste a Nemzeti Védelmi Szolgálatot is, de ők nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik