Belföld

LMP a Puch-Simicska tengelyről

A Lehet Más a Politika az atlatszo.hu portál mai cikke alapján úgy véli, "az alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt-ből".

Az LMP követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó Szerencsejáték Zrt.-re is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok. A párt szerint végre rendet kell tenni a párt- és a kampányfinanszírozás terén, különben továbbra is az oligarchák fogják irányítani a nagy pártokat és rajtuk keresztül az országot.

A felhívás előzménye, hogy az atlatszo.hu portál arról írt, hogy az “alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel hogyan pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt.-ből”. A fele részben offshore tulajdonban lévő Hung-Ister felügyelőbizottsága szép tablója az elmúlt évek kétes ügyleteiben részt vevő gazdasági háttérembereknek – emlékeztet az ellenzéki párt.

“Ott van benne többek között Nyerges Zsolt, a Fidesz mindenható gazdasági háttérembere, Simicska Lajos üzlettársa és jobb keze. Ott van Aczél Zoltán, aki korábban a Strabag osztrák építőipari konszern SZDSZ-közeli kijáróembereként tett szert kétes hírnévre. A 2010-es kormányváltás után került be Dávid Gyula, Puch László ügyvédje, az MSZP-s pártalapítvány felügyelőbizottsági tagja.”

A jelek szerint nagyon is él és virul a nagykoalíciós pénzszivattyú igazi motorja, a Puch-Simicska tengely – írja közleményében az LMP, amely ezzel magyarázza, hogy “a valóban súlyos korrupciós ügyekben elmarad az elszámoltatás”.

“Fülkeforradalom ide vagy oda, a háttérben továbbra is együttműködnek a Fidesz és az MSZP gazdasági háttéremberei, legfeljebb a leosztási arányok változhattak meg” – állítja az LMP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik