Belföld

KIM: Kinek Is, és Mennyi jut a kormánytól?

Országimázs-fejlesztés több száz millió forintért - szobrokra, kutatásokra és tanácsokra költöttek az elmúlt hónapokban.

Média- és márkakommunikációs stratégia kidolgozására, médiakampányok tervezésére, médiavásárlásra, marketingkommunikációs stratégia tervezésére és üzenetek megfogalmazására szavazott meg a kormány 480 millió forintos megbízást a Bell and Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek – derült ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tájékozattásából.

Hasonló profilú megbízást kötött a KIM három másik céggel is, csaknem 350 millió forintért. A kormány mintegy 15 millió forintot fizet több tucat szobor megvalósításáért: tizenöt Deák Ferenc-, tizenöt Batthyány Lajos-szobor, valamint harminc, Moór Gyula jogfilozófust ábrázoló alkotás készül el október közepéig.

Jelentős összegekre rúg a jogi és tanácsadói szolgáltatásokért kifizetett honorárium is: a Loványi és Nagy Ügyvédi Iroda 9 millió forintért működött közre a hazai filmipar jogi feltételrendszerének értékelésében, az OrienTax Tanácsadó Kft. a filmtámogatási rendszer felülvizsgálatához, a Mafilm, a Mokép és a Magyar Filmlabor tevékenységének, pénzügyi és vagyoni helyzetének feltérképezéséhez kapott 7 millió forintot.

Kántor Zoltán szociológus, politológus idén 6,3 millió forintért működik közre nemzetpolitikai kutatások és projektek szervezésében. Az ugyancsak politológus Kiszelly Zoltán az év végéig 2,1 millió forintért ad stratégiai és kommunikációs tanácsokat “a kormány számára releváns kérdésekben”, illetve készít összefoglalókat, háttéranyagokat – olvasható a KIM közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik