Belföld

Orbán Viktor nem pihen, csak négy napot

A miniszterelnök egész nyáron dolgozik - közölte a kormányfő sajtóstábjának vezetője a Magyar Távirati Iroda érdeklődésére.

Orbán Viktor kormányfő egész nyáron dolgozik, tárgyalásokat, egyeztetéseket folytat – értesült a Magyar Távirati Iroda a miniszterelnök sajtóosztályának vezetőjétől.

Havasi Bertalan hozzátette, Orbán Viktor elfoglaltságai mindösszesen négy pihenőnapot tesznek lehetővé számára.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője később kifejtette: az ország újjászervezésének zökkenőmentessége érdekében folyamatos munkára van szükség, így Orbán Viktor is folyamatosan dolgozik, kormánytagokkal, szakértőkkel, tanácsadókkal konzultál.

Hozzátette: az ősz folyamán rendkívül intenzív törvényalkotási munka várható. Az oktatás, az egészségügy, a szociális terület átszervezéséből fakadó, jelentős törvényjavaslatok kerülnek a parlament elé. Az ország gazdasági megújításához fontos előterjesztések, mint például a munkaerőpiac átszervezéséről szóló új munka törvénykönyve ősszel szintén az Országgyűlés előtt lesznek – tette hozzá. Ugyancsak ősszel a 2012. január 1-jétől hatályos új alaptörvény miatt több átmeneti rendelkezést, valamint új, sok esetben kétharmados jogszabályt kell megalkotni, illetve módosítani a jelenlegieket. Ez azt jelenti, hogy több mint húsz kétharmados és ennél jóval több feles törvény megváltoztatására vagy új jogszabály meghozatalára lesz szükség.

A napokban az ellenzék több képviselője is azt kifogásolta, hogy a nehéz gazdasági helyzetben szabadságon vannak kormánytagok – jegyzi meg a Magyar Távirati Iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik