Belföld

Nem a Szigetre akartak belógni az eltűnt fiatalok

Nem a fesztivál bejáratának számító K-hídnál, hanem a Hajógyári–sziget déli oldalán lévő H-hídnál tűnt el szerdán három fiatal. A rendőrség reméli, hogy kiúsztak a Dunából, és várják, hogy ezt jelezzék nekik.

Tegnap este negyed tíz körül a Hajógyári-sziget irodákat, szórakozóhelyeket, raktárakat befogadó déli részére vezető H-hídon szolgálatban lévő biztonsági őr lett figyelmes arra, hogy nem messze onnan valaki a Duna-parton tartózkodik. Megpróbálta kihívni az egyébkánt magyarul beszélő fiatalembert onnan, aki a felszólítás után hátrálni kezdett, és becsúszott a Dunába, amely rögtön el is sodorta. Két társa már a vízben volt. Ekkor riasztotta az őr a rendőrséget és a Sziget vizirendészetét.

A fesztivál sajtóirodáján kérdésünkre hangsúlyozták, hogy az eset több száz méterre a fesztivál bejáratától történt, így nem valószínű, hogy a Szigetre akartak volna belógni ily módon a fiatalok. Mint mondták, az a rész már nem is a Sziget „fennhatósága alá” tartozik, ott irodák, diszkók, raktárak vannak, ahhoz a fesztiválnak nincs köze. Ennek ellenére természetesen a rendezvény vízirendészeti csoportja is besegít a keresésbe.

A rendőrség hajókkal, búvárokkal továbbra is keresi az eltűnteket. Kérdésünkre a BRFK szóvivője mindezt megerősítette, és hozzátette, reméli, hogy azóta kiúsztak, és épségben hazaértek a fiatalok. „Kérjük ezúton is, hogy jelentkezzenek a rendőrségnél, ha így történt” –tette hozzá a szóvivő.

A BRFK egyébként úgy véli, nem a rendőrség, hanem a Sziget biztonsági szolgálatának a felelőssége a fiatalok megtalálása, és a hasonló esetek megelőzése, ők csak besegítenek ebben.

A Sziget és a rendőrség közötti felelősség csiki-csuki egyébként nem először fordul elő idén. Ugyanezt tapasztaltuk a vármegyés tüntetés esetében is, ahol a probléma megoldását szintén a másik féltől várta mind a BRFK mind a fesztivál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik