Belföld

Kiemelten kezeli a kormány az ócsai beruházást

A bedőlt hitelesek családmérettől függően kapnak majd kisebb vagy nagyobb lakást, amelyben bérlőként lakhatnak.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította rendeletével a kormány a szociális családiház-építési program keretében Ócsa területén megvalósuló építési beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A kormány a devizahitelesek megsegítése érdekében hirdetett meg szociális családiház-építési programot, amely családmérettől függő alapterületű házak építéséből áll, és alapvetően ezer négyzetméter területű telkeken házikerti növénytermesztésre biztosít lehetőséget, teljes, korszerű és energiatakarékos közműellátást valósít meg.

A program azokra a településekre terjed ki, ahol a település környezetében nincs üresen álló, használt, az építési költségnél alacsonyabb áron megvásárolható lakás, vagy a helyi önkormányzat megfelelő, beépítésre szánt területet biztosít, legalább 80 épületet tartalmazó modulokban megvalósítható jelleggel.

A kormány kezdeményezi Ócsa területén a szociális lakásépítés megvalósítását, összesen minimum 66 hektáron. Ez tartalmaz lakó-, közlekedési, intézmény- és zöldterületet is. Elrendeli 80–-100 darab negyven négyzetméteres, 200–-220 ötven négyzetméteres, 80-–100 hatvan négyzetméteres, 35-–55 hetven négyzetméteres és 20-–25 nyolcvan négyzetméteres lakás, valamint egyéb szolgáltató intézmények, utak, közüzemi szolgáltatások kiépítését.

A beruházás már e hónapban megkezdődik, építtetője a Belügyminisztérium, lebonyolítója a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A program felelőse a belügyminiszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik