Belföld

Csődbe viheti a menzaháború Pest megyét

A megye az állam segítségére vár, mert az étkeztetéssel kapcsolatos feladatok ellátásból napi többmilliós hiánya keletkezik.

A csődveszélyt is vállalva vette saját kezébe a Pest megyei önkormányzat a szociális intézményekben az étkeztetést – írja a Világgazdaság.

A megye vezetésének döntenie kellett, hogy a gazdasági vagy a szociális krízist vállalja. A rendkívül rossz anyagi helyzetű, a csődtől a télen már csak a kulturális intézmények bezárásával megmenekülő megye az ellátás biztonságát választotta.

A szociális intézmények konyháit, amelyeket a közétkeztetést eddig végző kft a múlt héten bezárt, önkényesen kinyitották, és ugyanez várható az iskoláknál is, hogy a szeptemberi tanévkezdésre tudjanak ételt biztosítani a diákoknak.

Ambrus András, az önkormányzat sajtófőnöke azt közölte: ebben a helyzetben a megye az állam segítségére vár. Utalt arra, hogy a most készülő új önkormányzati törvényben az állam leveszi majd az intézményfenntartás terhét a vállukról, ám az addig tartó időszakban is biztosítaniuk kell az étkeztetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik