Belföld

Nem engedték be a Szigetre a radikális tüntetőt

A Hatvannégy Vármegyés Gyimesi Zoltánnál nem volt jegy, ezért a biztonsági szolgálat visszafordította.

Nem engedte be a budapesti Sziget fesztiválra az előzőleg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) nevében demonstrációt bejelentő férfit a biztonsági szolgálat. A fesztivál helyszínére, a Hajógyári-sziget Nagyrétjére meghirdetett tüntetés bejelentője, Gyimesi Zoltán kedd reggel próbált meg bejutni a Szigetre, de a biztonsági szolgálat jegy hiányában visszafordította, és rendőri segítséget kért. A rendőrök a biztonsági szolgálatra bízták, hogy átengedik-e a férfit.

A tüntető újságíróknak azt mondta, hogy ettől függetlenül mindennap megpróbál majd demonstrálni az általa bejelentett helyszínen.

Az MTI megkereste a BRFK szóvivőjét, aki azt a tájékoztatást adta, hogy a Sziget Fesztivál helyszíne magánterületnek minősül, így a tulajdonos, illetve a bérlő döntheti el, hogy kit és milyen feltételekkel enged be oda. “A rendőrségnek sem mérlegelési, sem döntési jogköre nincsen ebben az esetben” – hangsúlyozta Horváth Katalin Fanni.

A HVIM-hez köthető Gyimesi Zoltán még januárban jelentett be tüntetést a magas benzinárak ellen a fesztivál feltételezett időpontjára.

Olvassa el az fn.hu helyszíni beszámolóját!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik