Belföld

Próbáld ki a nyílt vízi úszást a Velencei-tóban!

Az úszás az egyik legegészségesebb mozgásforma, hiszen szinte minden izomcsoportot átmozgat. A Budapest Sportiroda-BSI augusztus 13-án a Sport24 oldal támogatásával vár mindenkit egy rövid úszásra a Velencei-tóban.

Ha szeretsz úszni, de a rövidebb távokat kedveled, gyere el a családoddal, barátaiddal együtt a 2. Sport24 Velencei Tóúszásra! Próbáld ki, milyen a nyíltvízi úszás Magyarország második legnagyobb természetes tavában!

Aki csak kedvtelésből szokott természetes vízben úszni, annak az 1500 méteres távot ajánljuk, a gyakorlottabbak 3000 métert úszhatnak.

Ha szereted a természetes, nem klórszagú vizet, ha úgy véled, tudsz 40-60 percet úszni, ha a vízből nem a csempézett falat, hanem a tájat szeretnéd nézni, akkor ott a helyed! A nádasok és kis szigetek között kanyargó, különleges útvonal végig biztosított, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

A gárdonyi Sport Beach zöldövezeti strandja ad otthont az egész napos nyári családi programnak, ahol a nézők akár a vízből is szurkolhatnak! Fürdőruhát mindenki hozzon!

A résztvevők 9:00 és 14:00 óra között rajtolhatnak, folyamatos indítással.

„Tavaly azzal a céllal szerveztük meg az eseményt, hogy 6 év szünet után felújítsuk a Velencei-tóban való úszás hagyományait” – mondja Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója. „Eltérően a Balaton-átúszás 5,2 kilométer hosszú távjától, a mi rövidebb távunk azoknak is megteremti a nyíltvízi úszás lehetőségét, örömének átélését, akiknek 1500 métert úszni is komoly kihívást jelent.”

Gyere el Te is, frissülj fel és közben sportolj egy jót!

Bővebb információ és nevezés: www.futanet.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik