Belföld

Ezen a héten is az eső az úr, de a nap is előbújik

Lassan fog felmelegedni a levegő a következő napokban. Eleinte keleten, majd nyugaton lesznek záporok, zivatarok.

Hétfőn délután az ország nyugati és déli részén a változó felhőzetből legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Ezzel szemben északon és keleten továbbra is sok lesz a felhő, szórványosan várható eső, záporeső, legnagyobb eséllyel északkeleten zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, másutt gyenge marad a légmozgás. Általában 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

A keddre virradó éjszaka nyugat felől egyre nagyobb területeken szakadozik fel a felhőzet, így a reggeli órákra a Dunántúlon már gyengén felhős égboltra, a keleti országrészben még felszakadozó felhőzetre számíthatunk. Az éjszaka második felétől csapadék már nem várható. Az északias légmozgás többnyire gyenge marad, csak a Kisalföldön élénkülhet meg időnként. A hőmérséklet 14 és 17 fok körül alakul.

Délután több lesz a napsütés, az időnként megnövekvő felhőzetből csak elszórtan, főként a keleti megyékben fordulhat elő záporeső, egy-két helyen zivatar. Az északias szél gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke 21 és 26 fok között valószínű.

A héten fokozatosan melegedő, de változékony időre számíthatunk. A hét elején főként a keleti országrészben, a hét második felében inkább már a nyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az eleinte északias légmozgás később keletire, délkeletire fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik