Belföld

Borús kezdet után jöhet végre a derű

Kéthavi csapadékmennyiség hullott a hétvégén Püspökladány térségében, de az időjósok szerint keddtől valóban jön a felmelegedés.

Mintegy 110 milliméter csapadék hullott péntek délután óta Püspökladányra és térségére, ez körülbelül kéthavi csapadékmennyiségnek felel meg – közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője vasárnap. Az igazgatóság 10 emberrel és 6 mobilszivattyúval vett részt a védekezésben, az önkormányzat és a katasztrófavédelem szakemberei mellett – tette hozzá.

A megyei katasztrófavédelem ügyelete arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szombaton 112 alkalommal riasztották a tűzoltókat, szinte kizárólag szivattyúzás miatt. Hozzátette: jelentős anyagi kár nem történt, és lakosságvédelmi intézkedésekre sem volt szükség Püspökladányban és környékén.

Borús kezdet után jöhet a derű

Hétfőn még folytatódik a jobbára felhős, hűvös idő, és esőre, záporokra is számítani kell. Inkább csak délen süt ki a nap. Kedden már javulás kezdődik, később országszerte sok lesz a napsütés, és melegszik az idő is.
Hétfőn a levegő általában 20, 25 fokig melegszik.

Kedden nyugaton már jobbára napos, száraz idő várható, míg a Dunától keletre több lesz a felhő és szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok, de napközben északnyugat felől itt is fokozatosan csökken a felhőzet. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 22, 27 fok várható.

Szerdán a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik