Belföld

Mesterházy kiállt Lázár mellett

Az MSZP elnöke elítélte a Fidesz frakcióvezetőjét ért fenyegetést, és bízik az ügy mielőbbi kivizsgálásában.

Mesterházy Attila ezt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében tudatta.

“Az életveszélyes fenyegetés és az erőszak semmilyen megoldást nem adhat semmilyen problémára. A lehető leghatározottabban elítélem az olyan fenyegetéseket, amelyekkel politikusokat vagy családjukat, jelen esetben Lázár János frakcióvezető-társamat akarták megfélemlíteni, illetve cselekvésre kényszeríteni” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Mint írta, az erőszak erőszakot szül, beláthatatlan következményekhez vezet. “Ezért a mai viszonyok közepette, a mindennapok egyre elhatalmasodó erőszakos cselekedetei miatt – lásd a norvégiai tömegmészárlást, a szélsőséges erők térnyerését – különösen fontosnak tartom, hogy semmilyen körülmények között senki ne veszítse el józan ítélőképességét” – közölte Mesterházy Attila, hozzáfűzve: bízik az ügy lelkiismeretes kivizsgálásában és mielőbbi tisztázásában.

A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást az ellen a nyugdíjas rendőr ellen, aki a rendvédelmi szervezetek demonstrációi idején megzsarolta Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét – közölte a hirado.hu kedden. Mint írták, a gyanú szerint a férfi azzal fenyegette Lázár Jánost, hogy a gyerekeit sósavval leönti, ha nem vonja vissza a szolgálati nyugdíj szabályainak megváltoztatásáról szóló törvényjavaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik