Belföld

Módosul a közlekedés a Gellért téren

Csütörtökön kezdődik a Szent Gellért rakparti villamossínek felújítása, ami miatt több BKV-járat útvonalát is módosítják.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai közleményében az áll: a pálya állapota a Döbrentei tér és a Szent Gellért tér között mára kritikussá vált, sebességkorlátozással tudnak csak közlekedni a szerelvények. A nyári időszakban ezen a szakaszon gyakran felpúposodtak a sínek is, emiatt nem jártak a villamosok.

A felújítás első ütemében a csütörtökön kezdődő és várhatóan szeptember 15-ig tartó vágányzár miatt a 19-es villamos nem közlekedik, helyette a 49-es villamos vehető igénybe a Kelenföldi pályaudvartól, ez sűrítve közlekedik egyes napszakokban. A 41-es villamos a Kamaraerdő felől a Batthyány tér helyett a Szabadság hídon át a Deák Ferenc térre közlekedik. A 18-as villamosok megosztva, a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér, illetve a Savoya Park és Újbuda-központ (Bocskai út) között közlekednek. A villamosok helyett 18-41V jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Batthyány tér és Újbuda-központ (Bocskai út) között.

A 86-os autóbuszok közlekedése is módosul, Óbuda felé a Szent Gellért téren a megszokott megállójuk helyett a villamosmegállóban állnak meg, míg a Döbrentei téren új megálló létesül a villamospótlóval közösen.

A felújítás során kicserélik a nagypaneles vágányokat, és modern, rugalmas gumiágyazású pályaszerkezetet építenek be, kicserélik a síneket, és a felső vezetékeket is felújítják.

A BKK az autósoknak azt javasolja, hogy ha lehet, kerüljék el a Szent Gellért rakpartot, mert jelentős torlódásokra kell számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik