Belföld

Rendeletben szabályozták a játszótéri viselkedést Kazincbarcikán

Tilos az alkoholfogyasztás, a dohányzás és a kutyasétáltatás a pihenőparkokban. A szabályszegők 50 ezres bírsággal is számolhatnak.

Új pihenőparkok és játszóterek épülnek az észak-borsodi Kazincbarcikán, a településen két ütemben kilenc játszótér újul meg mintegy 320 millió forintos beruházási költséggel.

Göndör Judit, az önkormányzat szóvivője elmondta: négy éve kezdődött el az a felújítási folyamat a városban, amelynek köszönhetően az elavult és jogszabályoknak már nem megfelelő játszóterek helyén új játszó- és pihenőparkok épültek. Nagy részüket térfigyelő kamerákkal védi az önkormányzat a rongálásoktól, de a szemetelés, a hangoskodás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás megelőzésére helyi rendelet megalkotása vált szükségessé.

Az önkormányzati képviselők rendkívüli ülésen tárgyalták az előterjesztést. Teljes egyetértés volt a frakciók között: a rendeletet egyhangúlag fogadta el a testület. A barcikai játszótérrendelet keretbe foglalja a magasabb rendű jogszabályokat, valamint konkrétan meghatározza a tilalmakat és a szankciókat is. A köztéri játszótereken és azok határvonalától számított tíz méteren belül tilos dohányozni, a szabályt megszegő ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Tilos az alkoholfogyasztás is, és szintén büntetik azt, aki kutyát vagy más állatot visz be a játszótérre.

A szabályozást rövidesen a játszóterekre is kihelyezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik