Belföld

Az LMP elszámoltatná a fideszes Balázs Józsefet

A párt elnöke Budai Gyulát arra kéri, ellenőrizze az elmúlt hónapok Heves megyei forrásigényléseit.

Schiffer András nyílt levélben fordult Budai Gyulához, azt kérve az elszámoltatási kormánybiztostól, hogy vizsgálja felül, a Heves megyei települések milyen forrásigényléseket nyújtottak be az elmúlt 14 hónapban és ezek hogyan teljesültek. Az LMP frakcióvezetője azt is megvizsgáltatná, hogy a fideszes Balázs József hány esetben és hogyan járt el az ilyen ügyekben.

Az LMP frakcióvezetője az MTI-nek kedden azt mondta, mára már mindenki előtt világossá vált, hogy miről szól a nemzeti együttműködés rendszere. Balázs József világossá tette, “azzal működnek együtt, aki együttműködik a narancsszínű Döbrögikkel” – jelentette ki a Heves megyei fideszes képviselő és Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármester közötti, a települési időközi választást megelőző telefonbeszélgetésre utalva.

A politikus emlékeztetett arra, amikor 2006 tavaszán Veres János volt pénzügyminiszter arról beszélt, hogy “Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az alapján osztják el a támogatásokat, hogy mely településeken győznek a szocialisták”. Schiffer András szerint most az látszik, hogy “a Fidesz ott folytatja, ahol az MSZP abbahagyta”.

A frakcióvezető közölte: egyetértenek a fideszes Gulyás Gergellyel, hogy a tettek beszélnek nem a szavak. Hozzátette, “Balázs József országgyűlési képviselőként nem is sokat teljesített”, a parlamentben összesen háromszor szólalt meg és egyetlen kezdeményezés sem fűződik a nevéhez.

Schiffer András kijelentette: “véget kellene vetni annak a gyakorlatnak, hogy a forrásokat különböző politikai érdekek alapján osszák szét” és az egyéni képviselőknek nem az a dolga, hogy a területén lévő forrásokat összpontosítsa. Hangsúlyozta, hogy Balázs Józsefnek megválasztott képviselőként a Heves megyében élők politikai véleményét kellene képviselnie, de ezt nem tette meg. Tóth Norbert, pártja hevesi koordinátora ezért sajtótájékoztatón arra szólította fel a kormánypárti politikust, mind parlamenti, mind pedig megyei közgyűlési mandátumáról mondjon le – tájékoztatott Schiffer András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik