Belföld

Orbántól vár választ a hangfelvétel ügyéről a Jobbik elnöke

Vona öt kérdést tett fel a miniszterelnöknek a Balázs Józsefről készült hangfelvétellel kapcsolatban.

A Jobbik elnöke és frakcióvezetője személyesen Orbán Viktor kormányfőtől vár „nyilvános választ”, miután „Gulyás Gergely és Lázár János cinikus mellébeszélését” nem tudták válaszként elfogadni. Vona Gábor öt kérdést tesz fel Balázs József, a gyöngyöspatai térség fideszes országgyűlési képviselőjének kijelentéseivel kapcsolatban, amit a Fidesz „több mint egy éve tartó kormányzásának legnagyobb botrányaként” jellemez.

Balázs József ellen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett, egy kettőjük között zajlott telefonbeszélgetéssel kapcsolatban. A beszélgetésről készült felvételen egyebek mellett az hallható Balázs Józseftől, hogy “forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás”.

Vona azt akarja tudni Orbántól, hogy tudott-e arról, hogy a képviselő „ilyen elvek alapján viszonyul a térség polgármestereihez”, kaphatott-e erre a gyakorlatra felsőbb utasítást a Fidesz vezetésétől, valamint tervez-e Orbán belső vizsgálatot vagy bármilyen szankciót „a fenyegetőző képviselőjével szemben”.

Vona Gábor azt is tudni szeretné, hogy „érheti-e bármilyen hátrány a gyöngyöspatai embereket a jövőben csak azért, mert jobbikos vezetőt választottak maguknak”. Ezenkívül a Jobbik elnöke azt is szeretné, ha Orbán megerősítené, hogy valóban Balázs József hangja hallható-e a kérdéses hangfelvételen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik